Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verduurzaamheidslening

Verduurzamen en financieren

Als je onvoldoende geld hebt om je woning te verduurzamen, kan een duurzaamheidslening een goede optie zijn om de kosten (gedeeltelijk) te financieren. Deze lening biedt gunstige voorwaarden om duurzame en energiebesparende maatregelen in en rondom jouw woning te financieren. Door je huis te verduurzamen kun je mogelijk besparen op je energierekening en de waarde van je woning laten stijgen.

Weet je nog niet precies welke maatregelen je kunt nemen, verken de mogelijkheden dan op www.verbeterjehuis.nl.

Geld lenen

Bij veel banken kun je tegenwoordig wat extra’s krijgen als je een nieuwe woning koopt. Zo kun je tot wel €9.000,- extra lenen voor energiebesparende maatregelen. Dit bedrag wordt dan in een depot gezet dat 2 jaar blijft bestaan. Let wel op: je kunt het geld uit het depot alleen gebruiken voor energiebesparende maatregelen, en daarvoor moet je bonnetjes van bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp inleveren.

Er zijn verschillende manieren om energiebesparende maatregelen te financieren. Dit zijn de meestvoorkomende:

  • Eigen middelen geld dat je zelf beschikbaar hebt om te investeren, bijvoorbeeld in een woning of bedrijf.
  • Verhogen van de huidige hypotheek zoals een tweede hypotheek of een duurzaamheidslening.
  • Energiebespaarlening bij SVN want bij sommige gemeenten kun je een lening aanvragen voor het verduurzamen van je hypotheek. Met een rente van 1,6% voor een 15-jarige vaste lening is de rente erg laag. Het maximale bedrag dat je kunt lenen is €25.000,-.

Naast een lening aangaan voor het financieren van energiebesparende maatregelen kun je ook kijken of je aanmerking komt voor een subsidie. Deze kun je terugvinden per gemeente op Energiesubsidiewijzer en Verbeter Je Huis.

Meer weten? Onze adviseurs helpen je graag met het uitzoeken van alle verduurzamende mogelijkheden en hoe je deze het beste kunt financieren.

Wat is het duurzaamheidsprofiel van mijn woning? Vraag het rapport opTips en tricks

Wist je dat je bij sommige geldverstrekkers meer kan lenen dan de woningwaarde?

Bij een ‘gewone’ hypotheek kun je maximaal 100% van de woningwaarde lenen. Als je in energiebesparende voorzieningen investeert, mag je meer lenen. Maximaal 106% van de vrije verkoopwaarde van je woning. De rente die je betaalt is fiscaal aftrekbaar. Let wel op: niet alle hypotheekverstrekkers werken mee aan de 106% regeling.

Wist je dat je bij veel geldverstrekkers een energiebespaarbudget kunt aanvragen?

Indien je nog niet volledig hebt besloten hoe je jouw woning wilt verduurzamen, kun je bij veel geldverstrekkers een energiebespaarbudget aanvragen. In dit geval hoef je nog niet direct te bepalen waaraan je het geleende bedrag gaat besteden. Het geld wordt eerst gestort in een bouwdepot, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld lang moet wachten op een aannemer of als je nog niet exact weet wat een specifieke investering zal kosten. Als je uiteindelijk geld overhoudt, kun je dit gebruiken voor extra aflossingen op je hypotheek.

Veelgestelde vragen

en antwoorden

Wat zijn energiebesparende maatregelen en voorzieningen?

Onder de energiebesparende voorzieningen (EBV) die je tegen 106% kunt meefinancieren in je hypotheek vallen:

  • Isolatie van gevel, dak, leiding of vloer;
  • HR++ beglazing (of hoger);
  • Een warmtepomp;
  • Zonnepanelen.

Natuurlijk zijn er nog andere energiebesparende maatregelen, zoals een HR-ketel, een zonneboiler, vloerverwarming of rolluiken. Deze producten vallen echter niet onder de ‘energiebesparende maatregelen’ waarmee je onder de 106%-regeling of de mogelijkheid om € 9.000 extra te financieren valt.

Hoe zijn jullie tarieven tot stand gekomen

Bij All for Finance werken we met een transparante en eerlijke aanpak als het gaat om onze tarieven. We hanteren een vaste vergoeding die is gebaseerd op de aard van de aanvraag en de complexiteit van je financiële situatie. Op deze manier streven we ernaar om onze klanten duidelijkheid en gemoedsrust te bieden, zonder verrassingen achteraf.

Lees in dit artikel meer over onze tarieven.

Meer weten?

Neem contact op met een adviseur

Onze specialisten staan je graag te woord in een persoonlijke kennismaking.