Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Hoe wordt de premie voor een schadeverzekering bepaald ?

De premie voor een schadeverzekering wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Verzekeraars hanteren een aantal criteria bij het berekenen van de premie. Hoewel de precieze methoden kunnen variëren, zijn hier enkele belangrijke factoren die van invloed zijn op de premie van een schadeverzekering:

1.       Risicobeoordeling: Verzekeraars beoordelen het risico dat gepaard gaat met het verzekeren van een bepaalde eigendom of het verzekeren van een bepaalde persoon. Ze houden rekening met factoren zoals de locatie van de woning, het type woning, de bouwkwaliteit, de waarde van de bezittingen, de leeftijd van de verzekerde, en eventuele eerdere schadeclaims.

2.       Dekkingsniveau: De omvang van de dekking die je kiest, heeft invloed op de premie. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie doorgaans zal zijn. Bijvoorbeeld, bij een autoverzekering kan het kiezen van aanvullende dekkingen, zoals een allriskverzekering, de premie verhogen.

3.       Eigen risico: Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een schadeclaim voordat de verzekering de rest dekt. Over het algemeen geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Door een hoger eigen risico te accepteren, kun je mogelijk besparen op de premiekosten.

4.       Verzekeringsgeschiedenis: Jouw eerdere verzekeringsgeschiedenis kan van invloed zijn op de premie. Als je in het verleden schadeclaims hebt ingediend, kan dit resulteren in een hogere premie. Verzekeraars zien namelijk een hoger risico bij verzekerden met een geschiedenis van schadeclaims.

5.       Type verzekering: Elk type schadeverzekering heeft zijn eigen set van factoren die van invloed zijn op de premie. Bijvoorbeeld, bij een autoverzekering kunnen factoren zoals het type auto, het gebruik van de auto (privé of zakelijk), het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en jouw leeftijd van invloed zijn op de premie.

6.       Marktconcurrentie: De premies kunnen ook worden beïnvloed door de concurrentie tussen verzekeraars. Verschillende verzekeraars hanteren verschillende tarieven en bieden verschillende kortingen of promoties. Het is raadzaam om offertes van verschillende verzekeraars te vergelijken om de meest gunstige premie te vinden.

Bij All for Finance werken we samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen en kunnen we je helpen bij het vinden van de schadeverzekering met een premie die past bij jouw specifieke situatie. Onze adviseurs kunnen jouw risico’s beoordelen, je informeren over de mogelijkheden en je begeleiden bij het kiezen van de juiste dekking tegen een betaalbare premie. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.

 

 

Meer weten: maak direct een afspraak of neem contact op