Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verzekeringen voor VVE

Alles over verzekeringen voor Vve

Als bestuur van een Vereniging van Eigenaren heeft u een verantwoordelijke taak. Tal van zaken vragen om uw aandacht, zoals verzekeringen. U regelt het in één keer goed met onze speciale VvE pakketverzekering. Wij hebben met onze verzekeringspartners specifieke pakketten ontwikkeld voor alle soorten van Verenigingen van Eigenaars.

Onze deskundige adviseurs begeleiden u in het gehele proces van afsluiten of oversluiten van een op uw VvE toespitste maatwerk oplossing. U kunt kiezen uit verzekeringen voor het gebouw, glas, bestuurdersaansprakelijkheid, aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Wij regelen een taxatie voor het gebouw, de inspectie door de verzekeraar, de eventuele keuring van elektra en zonnepanelen en behandelen het schadeproces.

 

Tips en tricks

Controleer de laatste waardebepaling van de herbouwwaarde

Check de VvE verzekering wanneer er voor het laatst een waardebepaling van de herbouwwaarde is gemaakt. Veelal zijn deze rapporten 6 jaar geldig en alleen gedurende deze periode is er garantie tegen onderverzekering. De prijzen voor reparatie en herbouw zijn behoorlijk gestegen de laatste jaren.

Verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel belangrijk zijn om te overwegen zijn bijvoorbeeld een glasverzekering.

Deze verzekering maakt niet standaard deel uit van een gebouwenverzekering. Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering  biedt dekking voor de bestuurders van de VvE en beschermd het privé vermogen. Bij een rechtsbijstandsverzekering ben je verzekerd bij een juridisch conflict met bijvoorbeeld een aannemer. e uitkering plaatsvindt. Controleer overigens goed of glas is meeverzekerd; vaak heb je een aparte glasverzekering nodig!

FAQ

Veelgestelde vragen

Welke verplichtingen zijn er voor een VvE

Als eigenaar van een gebouw dat is gesplitst in appartementen ben je verplicht een VvE op te richten. Automatisch betekent dit dat als je een appartement koopt, je lid bent van de VvE. Een VvE brengt verplichtingen met zich mee, onder andere; beschikken over een reservefonds en hier jaarlijks voor sparen, het jaarlijks opstellen van een jaarrekening en een begroting, een bestuur en kascommissie aanwijzen, een reservefonds aanhouden voor het onderhoud dat gepleegd moet worden, de gezamenlijke appartementseigenaren in én buiten rechte vertegenwoordigen en minimaal één keer per jaar vergaderen. Daarnaast is een VvE verplicht om een collectieve opstalverzekering voor het gebouw en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Welke dekking biedt een collectieve gebouwen-en aansprakelijkheidsverzekering?

Zoals gezegd is de VvE verplicht om een collectieve gebouwen- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De gebouwenverzekering biedt onder andere dekking tegen brand, storm en waterschade. De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking als de VvE aansprakelijk kan worden gehouden voor bijvoorbeeld stormschade als een deel van het dak eraf afwaait en hierdoor schade aan derden veroorzaakt.

Neem contact op

voor een vrijbljivend kennismakingsgesprek

Onze specialisten staan voor u klaar. Een kennismaking kan bij ons op kantoor maar een belafspraak of videocall behoren ook tot de mogelijkheden.