Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Financieren van een portefeuille van 16 verhuurde woningen

Complexiteit:

Het financieren van een dergelijk aantal woningen gaat via een vastgoed financierder waarbij het object zelf het belangrijkste gegeven is en op basis daarvan de hoogte van de verstrekking / mate van de eigen inleg wordt bepaald. Het gevaar wat op de loer ligt bij een omvangrijke financiering als deze is dat er 16 taxatierapporten worden opgesteld zonder een goede indicatie te hebben van de uitkomst ervan, waardoor de koper weleens veel meer eigen middelen zou moeten inleggen voor de aankoop dan mogelijk en er veel taxatiekosten worden gemaakt voor niks. Daarbij kregen de kopers 4 weken de tijd om de financiering te regelen, wat niet heel ruim is als je je bedenkt hoeveel woningen er getaxeerd moeten worden.

Toegevoegde waarde van All For Finance:

Door onze ervaring en expertise bij het financieren van meervoudig residentieel vastgoed alsmede onze contacten met taxateurs hebben wij vooraf een goede indicatie kunnen krijgen van de waarde. Wij hebben dit alsmede de consequenties van de mogelijke afwijkingen hiervan in het definitieve taxatierapport besproken met de clienten.
Om tijd te winnen hebben wij afgestemd met de kopers dat zij de taxatieopdracht nog vóór het ingaan van de financieringstermijn in gang zouden zetten. Als we dan op problemen zouden stuiten, dan kon dit weer zo snel mogelijk worden besproken met de financierder

Indien de woning om wat voor reden dan ook (niet thuis of covid gerelateerd) ten tijde van de financiering niet kon worden betreden zou het weleens lastig kunnen worden om bepaalde panden te taxeren en zou dit een flinke vertraging kunnen opleveren of uiteindelijk kunnen stagneren. We hebben na de eerste terugkoppeling van de taxateur direct met de financierder afgestemd voor welke panden foto’s van de binnenkant eventueel zouden volstaan, omdat er vergelijkbare objecten (bijvoorbeeld naastgelegen woningen) waren waarbij men de woning wel kon betreden. Op die manier konden we toch verder met de financiering.

Het gebeurde allemaal in een zeer drukke periode in de markt, maar gezien wij de casus vooraf hadden besproken met de aanbieder en hen vanaf het begin van het proces hadden betrokken werd de aanvraag sneller opgepakt dan normaal. Dit alles zorgde ervoor dat de kopers de financiering binnen de daarvoor gestelde termijn hadden geregeld.

Meer weten: maak direct een afspraak of neem contact op