Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Oversluiten

Je hypotheek oversluiten

Het oversluiten van je hypotheek betekent dat je je bestaande hypotheeklening vervangt door een nieuwe hypotheek bij dezelfde geldverstrekker of bij een andere geldverstrekker. Het doel van het oversluiten is meestal om gunstigere voorwaarden, betere rentetarieven of meer flexibiliteit te verkrijgen, waardoor je jouw financiële situatie kunt verbeteren.

Hier zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun hypotheek over te sluiten:

  • Lagere rente: Als de huidige hypotheekrente lager is dan de rente die je betaalt op je bestaande hypotheek, kun je door oversluiten profiteren van lagere maandelijkse lasten.
  • Veranderende persoonlijke situatie: Misschien zijn je financiële behoeften veranderd sinds je je huidige hypotheek hebt afgesloten. Het oversluiten kan je helpen om beter aan te sluiten op je nieuwe situatie, zoals bij een gezinsuitbreiding, verandering van baan, of als je nu meer inkomen hebt en sneller wilt aflossen.
  • Meer flexibiliteit: Een nieuwe hypotheek kan mogelijk gunstigere voorwaarden bieden, zoals de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen, een korte looptijd, of de optie om de hypotheek mee te nemen naar een nieuwe woning.
  • Extra financiering: Bij het oversluiten van je hypotheek kun je ook extra kapitaal lenen als je bijvoorbeeld een verbouwing wilt financieren, schulden wilt consolideren of andere grote uitgaven wilt doen.
  • Betere hypotheekvoorwaarden: Met de veranderende marktomstandigheden kunnen geldverstrekkers nieuwe en gunstigere hypotheekvoorwaarden aanbieden, wat jou in staat stelt om te profiteren van een betere hypotheekregeling.

Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat het oversluiten van een hypotheek gepaard kan gaan met kosten, zoals boeterente, advieskosten en notariskosten. Het is verstandig om de kosten en baten goed af te wegen. Onze adviseurs kunnen je daarbij helpen. Daarnaast kunnen de fiscale regels en voorwaarden variëren, dus het is ook belangrijk om rekening te houden met de fiscale implicaties van het oversluiten.

Waarom kiezen voor All for Finance?

Bij All for Finance begrijpen we dat hypotheek oversluiten een belangrijke financiële beslissing is. Onze toegewijde en ervaren adviseurs staan klaar om je te begeleiden bij elke stap van het oversluitproces. Wij analyseren jouw situatie grondig, onderhandelen met geldverstrekkers en vinden de meest geschikte hypotheekoplossing die perfect aansluit bij jouw behoeften en doelen. Samen creëren we een plan dat past bij jouw financiële doelen en wensen, maar we zijn er niet alleen voor de hypotheek, we kijken ook naar de inkomensrisico’s  zoals werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden zodat je weet wat voor risico’s je loopt en welke productoplossingen hiervoor zijn. We willen jouw financiële coach zijn zodat je altijd bij ons aan kunt aankloppen voor gebeurtenissen/veranderingen welke van invloed zijn op jouw financiële situatie. Denk aan voor jezelf beginnen, andere werkgever, uitbreiding van gezin etc. Omdat wij jouw dossier volledig in kaart hebben dan kunnen we hier goed en makkelijk op inspelen Je kunt hier zelfs een abonnement voor afsluiten zodat wij jou actief benaderen om in geval van die situaties te adviseren en waar nodig actie te ondernemen.

Ontdek jouw besparingspotentieel – Neem vandaag nog contact op!

Waarom zou je onnodig te veel betalen voor je hypotheek? Ontdek nu hoeveel jij kunt besparen door je hypotheek over te sluiten! Onze deskundige adviseurs staan klaar om je vrijblijvend te informeren over de mogelijkheden en jouw besparingspotentieel in kaart te brengen. Wacht niet langer, neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een financieel gezonde toekomst!

Tips en tricks

Wist je dat een taxatierapport niet altijd nodig is bij een oversluiting?

Bij sommige geldverstrekkers mag je een recent WOZ-verslag gebruiken mits de hypotheek lager is dan 60% van de WOZ-waarde.

Wist je dat de oversluitkosten fiscaal aftrekbaar zijn?

Wist je dat je oversluitkosten fiscaal aftrekbaar zijn? Dit betekent dat je de kosten voor het oversluiten mag aftrekken van je te betalen belasting bij je jaaraangifte. Dat levert al met al een mooie kostenbesparing op.

Veelgestelde vragen

en antwoorden

Waarom wordt er een boete gerekend als je je hypotheek gaat oversluiten?

Bij het oversluiten van een hypotheek kan er een boete, ook wel bekend als boeterente, worden opgelegd door de geldverstrekker. Dit gebeurt omdat de geldverstrekker in de hypotheekovereenkomst had voorzien dat je gedurende een bepaalde periode een bepaalde rente zou betalen. Wanneer je vervroegd aflost of oversluit, kan de geldverstrekker inkomsten mislopen en legt daarom een boete op om dit verlies te compenseren. Het is belangrijk om de voorwaarden van je hypotheekovereenkomst te begrijpen voordat je besluit over te sluiten en om advies in te winnen bij een  van onze financieel adviseurs om te beoordelen of het ondanks de boete voordelig kan zijn om over te stappen naar een andere hypotheek.

Hoe kan ik de boeterente betalen?

Een boeterente kan aanzienlijk zijn, en niet iedereen beschikt over voldoende spaargeld om dit te dekken. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om deze boete in je nieuwe hypotheek op te nemen, mits je overwaarde hebt op je huis. Dit betekent dat de waarde van je huis hoger moet zijn dan het bedrag van je huidige hypotheek. Daarnaast moet je financieel in staat zijn om de verhoogde hypotheeklasten te dragen, waarbij je inkomen en eventuele schulden worden beoordeeld. Het is belangrijk om te beseffen dat de rente op het deel van de lening dat wordt gebruikt om de boete te betalen, niet fiscaal aftrekbaar is.

Meer weten?

Neem contact op met een adviseur

Onze specialisten staan je graag te woord in een persoonlijke kennismaking.