Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkeloosheid

Wat zijn je financiële rechten bij werkeloosheid?

Als je ontslagen wordt, kun je een WW-uitkering aanvragen. Je krijgt dan voor een bepaalde tijd een uitkering. Hoelang je de uitkering krijgt, hangt af van hoe lang je gewerkt hebt (het zogenaamde arbeidsverleden).

Ben je verwijtbaar werkloos? Bijvoorbeeld omdat je op staande voet ontslagen bent omdat je hebt gestolen? Dan heb je geen recht op een WW-uitkering. Als je zelf ontslag neemt, heb je helaas ook geen recht op een WW-uitkering.

Heb je recht op een WW-uitkering? Dan krijg je per gewerkt jaar een halve maand uitkering. Als je 10 jaar gewerkt hebt, heb je dus recht op maximaal 5 maanden. De hoogte van de uitkering is 70 tot 75% van je laatst verdiende salaris, maar met een maximum van het maximum dagloon wat neer komt dus op €46.876,-

Met een uitkering kun je vaak je vaste lasten nog wel betalen, maar je inkomsten zijn een stuk lager dan voorheen. Om je inkomen weer aan te vullen tot 100% kun je een woonlastenbeschermer afsluiten. Je kunt een woonlastenbeschermer op ieder moment los van je hypotheek afsluiten. Goed om te weten is dat er wel vaak een wachttijd van een half jaar of langer geldt. Word je binnen deze periode werkloos? Dan heb je dus geen recht op uitkering. Het voordeel van een woonlastenbeschermer is dat je zelf bepaalt welk bedrag je verzekert. Het nadeel is echter dat het een duur product is met veel uitsluitingen en beperkingen. Kijk hier dus goed naar voordat je dit product afsluit. Als je een financiële buffer hebt, kun je er ook voor kiezen om dit risico niet te verzekeren omdat je het risico zelf kunt dragen mits er dus voldoende spaargeld is.

Tips en tricks

Zoek uit of je aanvullend verzekerd bent bij je werkgever

Ga na of het WIA-gat (een aanvulling op een WIA-uitkering) via je werkgever goed geregeld is.

Denk na over de eigen risico periode

Soms kun je kiezen voor een eigen risico periode. Dan betaal je een lagere premie. Dit kun je kiezen als je weet dat je bij ziekte bijvoorbeeld de eerste 6 maanden de woonlasten zelf kunt betalen. Of als je werkgever je salaris de eerste periode volledig doorbetaalt.

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb ik een woonlastenbeschermer nodig?

Om te bepalen of je hypotheekbescherming nodig hebt, moet je nagaan wat je financiële situatie is als je arbeidsongeschikt wordt. De adviseurs van All for Finance maken dit inzichtelijk voor je!

Is de woonlastenverzekering aftrekbaar?

Verzekeraars bieden woonlastenverzekeringen vaak onder verschillende namen aan. De polis kan bij de ene verzekeraar dus anders heten dan bij de ander. Als je onvrijwillig werkloos raakt, is de uitkering altijd belastingvrij. De premie voor het werkloosheidsgedeelte is daarom niet aftrekbaar.

Neem contact met ons op

voor een vrijblijvende kennismaking

Onze specialisten staan voor u klaar. Een kennismaking kan bij ons op kantoor maar een belafspraak of videocall behoren ook tot de mogelijkheden.