Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Hoe bouw ik pensioen op?

Het opbouwen van pensioen is een belangrijke stap om financiële zekerheid te creëren voor jouw toekomstige pensioenjaren. Bij All for Finance begrijpen we het belang van pensioenopbouw en bieden we expertise en advies om je te helpen bij het opbouwen van jouw pensioen.

Hier zijn enkele manieren waarop je pensioen kunt opbouwen:

1.       Werkgeverspensioen: Veel werkgevers bieden pensioenregelingen aan hun werknemers. Deze pensioenregelingen worden vaak uitgevoerd via een pensioenfonds of een verzekeringsmaatschappij. Jouw werkgever draagt bij aan het pensioen en je kunt er zelf ook aan bijdragen via jouw salaris. Het is belangrijk om de voorwaarden en bijdragen van jouw werkgeverspensioenregeling te begrijpen en ervoor te zorgen dat het voldoet aan jouw verwachtingen.

2.       Privépensioen: Naast het werkgeverspensioen kun je ook zelf een privépensioen opbouwen. Dit kan onder andere door middel van een lijfrenteverzekering of een individuele pensioenrekening (IRO). Met deze privépensioenregelingen kun je zelf periodiek premies betalen, die worden belegd om een kapitaal op te bouwen voor jouw pensioen. Het is belangrijk om te overwegen welk type privépensioen het beste bij jou past en welke fiscale voordelen het biedt.

3.       Aanvullende spaar- en beleggingsproducten: Naast specifieke pensioenregelingen kun je ook gebruikmaken van andere spaar- en beleggingsproducten om vermogen op te bouwen voor jouw pensioen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van spaarrekeningen, beleggingsfondsen, individuele beleggingsportefeuilles of vastgoedinvesteringen. Het is belangrijk om jouw beleggingsdoelen, risicobereidheid en de beschikbare mogelijkheden te evalueren voordat je beslissingen neemt.

4.       AOW: In Nederland heb je recht op een basispensioen via de Algemene Ouderdomswet (AOW). De hoogte van de AOW-uitkering is afhankelijk van jouw leeftijd en het aantal jaren dat je in Nederland hebt gewoond of gewerkt. Het is belangrijk om rekening te houden met de AOW-uitkering bij het plannen van jouw pensioen, aangezien deze een basisinkomen biedt.

Het opbouwen van pensioen vereist tijdige planning en regelmatige bijdragen. Het is raadzaam om vroeg te beginnen met pensioenopbouw, zodat je de voordelen van rente-op-rente kunt benutten en een solide basis kunt leggen voor jouw toekomstige financiële zekerheid.

Bij All for Finance hebben we ervaren pensioenadviseurs die je kunnen begeleiden bij het opstellen van een gepersonaliseerd pensioenplan. We helpen je bij het identificeren van de meest geschikte pensioenregelingen, het begrijpen van de fiscale aspecten en het nemen van weloverwogen beslissingen om jouw pensioendoelen te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een solide pensioenopbouw.

 

Meer weten: maak direct een afspraak of neem contact op