Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Huurinkomsten meenemen als inkomen bij het aanvragen van een hypotheek

Het is mogelijk om huurinkomsten mee te nemen als inkomen bij je hypotheekaanvraag. Huurinkomsten kunnen een positieve invloed hebben op je financiële situatie en kunnen worden beschouwd als aanvullend inkomen bij het beoordelen van je hypotheekaanvraag.

Bij het meenemen van huurinkomsten als inkomen zullen geldverstrekkers doorgaans enkele criteria hanteren:

 

1.       Huurcontract: Geldverstrekkers willen bewijs zien van een huurcontract. Het huurcontract moet duidelijk aangeven wat de huurprijs is, de looptijd van het contract en andere relevante details.

2.       Stabiliteit: Geldverstrekkers hechten waarde aan de stabiliteit van de huurinkomsten. Dit betekent dat het gunstig kan zijn als je gedurende een langere periode huurinkomsten hebt ontvangen, bijvoorbeeld minimaal één tot drie jaar.

3.       Huurinkomstenberekening: Geldverstrekkers zullen een huurinkomstenberekening uitvoeren om de haalbaarheid en consistentie van de huurinkomsten te beoordelen. Ze kunnen rekening houden met factoren zoals de bruto huurinkomsten, de bezettingsgraad en eventuele onderhouds- en beheerkosten.

4.       Beperkingen: Het is belangrijk op te merken dat geldverstrekkers doorgaans niet het volledige bedrag van de huurinkomsten zullen meenemen in de berekening van je inkomen. Ze passen meestal een bepaald percentage toe om rekening te houden met mogelijke leegstand, onderhoudskosten en andere onvoorziene omstandigheden.

5.       Vaak mag het inkomen niet uit alléén maar huurinkomsten bestaan en mag bijvoorbeeld maar 25% van het totale inkomen uit huurinkomsten bestaan. Ook hanteren sommige banken restricties in het aantal woning wat een klant in de verhuur mag hebben.

Bij All for Finance hebben we ervaren hypotheekadviseurs die je kunnen begeleiden bij het beoordelen van je situatie en je helpen bij het verkrijgen van de juiste hypotheek die past bij jouw persoonlijke omstandigheden, inclusief huurinkomsten. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze adviseurs.

Meer weten: maak direct een afspraak of neem contact op

Lees ook

Lees op onze nieuwspagina meer over actuele onderwerpen.