Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Ik ben 64+ jaar oud, kan ik een hypotheek krijgen?

Ja, het is mogelijk om op 64-jarige leeftijd of ouder een hypotheek te krijgen. Hoewel er enkele factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden, zijn er genoeg geldverstrekkers die hypotheken verstrekken aan senioren die met pensioen zijn of binnenkort met pensioen gaan en waarvan mogelijk dus het inkomen omlaaggaat.

Bij het beoordelen van een dergelijke hypotheekaanvraag kijken geldverstrekkers naar verschillende aspecten, zoals:

1.       Inkomen: Geldverstrekkers willen zekerheid hebben dat je voldoende inkomen hebt om de maandelijkse hypotheeklasten te dragen. Dit kan afkomstig zijn van pensioeninkomsten, AOW-uitkeringen, eventuele inkomsten uit vermogen of andere bronnen van inkomsten. Het type inkomen en de hoogte ervan spelen een rol bij het bepalen van de hypotheekmogelijkheden.

2.       Pensioenleeftijd: Als je binnen 10jr voor dat je met pensioen gaat een hypotheek wilt, dan zal de bank ook naar je pensioengegevens vragen omdat de financiële lasten niet alleen nú betaalbaar moeten zijn maar ook vanaf het moment dat je pensioen gaat.

3.       Werkelijk lasten: Geldverstrekkers zijn bereid om af te wijken van het standaardbeleid als je met pensioen bent of binnenkort gaat. De bank mag in dat geval rekening houden met de werkelijke hypotheek lasten die vaak een stuk lager zijn dan de zogenaamde fictieve maandlasten. Hierdoor is ondanks vaak een lager pensioeninkomen nog steeds van alles mogelijk.

4.       Loan- to-Value (LTV)-ratio: De waarde van het onroerend goed ten op zichten van de te verstrekken hypotheek kan belangrijk zijn. Als de gewenste hypotheek minder is dan 50% van de waarde van de woning is méér maatwerk mogelijk en kan soms een hoger hypotheek worden verstrekt dan wat de gedragscode voorschrijft.

Bij All for Finance hebben we hypotheekadviseurs die bekend zijn met het verstrekken van advies aan senioren. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze adviseurs en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het verkrijgen van een hypotheek die past bij jouw situatie op 64-jarige leeftijd of ouder.

 

Meer weten: maak direct een afspraak of neem contact op

Lees ook

Lees op onze nieuwspagina meer over actuele onderwerpen.