Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Ik ben bezig met mijn PHD, kan ik een hypotheek krijgen?

Ja, het is mogelijk om een hypotheek te krijgen als je bezig bent met het behalen van een PhD (Doctor of Philosophy) titel. Hoewel het verkrijgen van een hypotheek als PhD-student enigszins uitdagend kan zijn, zijn er geldverstrekkers die bereid zijn om hypotheken te verstrekken aan mensen in deze situatie. In de regel heeft een PHD namelijk een tijdelijk contract en krijgt hij/zij géén intentie tot een vast contract. Dit betekent dat de bank zal rekenen met het gemiddelde inkomen over de afgelopen 3jr en dat zal vaak laag zijn omdat ze voordat ze begonnen zijn aan de PHD nog aan het studeren waren.

Bij het beoordelen van een hypotheekaanvraag voor een PhD-student zullen geldverstrekkers vaak rekening houden met de volgende factoren:

1.       Inkomensperspectief: Hoewel je als PhD-student mogelijk geen hoog inkomen hebt, kunnen geldverstrekkers rekening houden met je toekomstige inkomensvooruitzichten. Het behalen van een PhD-graad kan je kansen op een hoger inkomen in de toekomst vergroten.

2.       Onderzoeksovereenkomst: Geldverstrekkers kunnen vragen naar je onderzoeksovereenkomst of contract om inzicht te krijgen in de duur en stabiliteit van je financiële situatie tijdens je PhD-traject.

3.       Beurs of financiële steun: Als je een beurs ontvangt of financiële steun hebt tijdens je PhD-programma, kan dit positief bijdragen aan je hypotheekaanvraag. Het toont aan dat je een regelmatige bron van inkomen hebt, zelfs als dit tijdelijk is.

4.       Eigen inbreng: Het hebben van een eigen inbreng, zoals spaargeld of ander vermogen, kan helpen bij het verkrijgen van een hypotheek. Het laat zien dat je financieel betrokken bent en een deel van de kosten zelf kunt dragen.

Het is belangrijk om contact op te nemen met een hypotheekadviseur die ervaring heeft met het verstrekken van hypotheken aan PhD-studenten. Zij kunnen je helpen bij het beoordelen van je specifieke situatie, je adviseren over de mogelijkheden en je begeleiden bij het hypotheek aanvraagproces.

Bij All for Finance hebben we hypotheekadviseurs die bekend zijn met de specifieke behoeften en uitdagingen van PhD-studenten. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze adviseurs en ontdek de hypotheekmogelijkheden die bij jou passen, zelfs tijdens je PhD-programma.

 

Meer weten: maak direct een afspraak of neem contact op

Lees ook

Lees op onze nieuwspagina meer over actuele onderwerpen.