Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Ik wil gaan verbouwen, kan ik dit financieren?

Ja, het is mogelijk om een verbouwing te financieren. Er zijn verschillende opties beschikbaar om de kosten van een verbouwing te financieren. Enkele mogelijkheden zijn:

1.       Onderhandse verhoging: als je al een hypotheek hebt, kun je overwegen om je bestaande hypotheek te verhogen. Hiermee kun je extra geld lenen om de verbouwing te financieren. Dit houdt in dat je hypotheekschuld toeneemt, maar het voordeel is dat de rente meestal lager is dan bij andere leningen. Als dit binnen de hypothecaire inschrijving past hoef je daarvoor niet naar de notaris en kan de verhoging ‘onderhands’ plaatsvinden.

2.       Tweede hypotheek: Indien er géén sprake is van een verhoogde inschrijving of deze is te klein kun je de kosten van een verbouwing alsnog financieren maar dan door middel van een tweede hypotheek. In dat geval zul je wel naar de notaris moeten.

3.       Bouwdepot: In de meeste gevallen zullen de verbouwingskosten in een zogenaamd bouwdepot bij de bank worden aangehouden. Door middel van het aanleveren van facturen kun je de bank verzoeken om de gelden naar je eigen rekening over te maken dan rechtstreeks naar de aannemer, keukenboer, schilder etc.

4.       Persoonlijke lening: Een persoonlijke lening kan een optie zijn als je de hypotheek niet wilt verhogen. Een persoonlijke lening heeft vaak een hogere rente dan een hypotheek, maar het biedt wel flexibiliteit en een kortere looptijd. Daarnaast zijn de kosten voor het afsluiten van een persoonlijke lening substantieel lager dan de kosten voor het afsluiten van een hypotheek. Dus in sommige gevallen is het goedkoper om een persoonlijke lening af te sluiten dan een hypotheek ondanks de hogere rente (zeker als de looptijd van de lening kort is)

5.       Spaargeld: Als je voldoende spaargeld hebt, kun je ervoor kiezen om de verbouwing zelf te financieren. Dit voorkomt het betalen van rente op een lening, maar houd er rekening mee dat je spaargeld dan niet voor andere doeleinden beschikbaar is.

Bij All for Finance hebben we hypotheekadviseurs die ervaring hebben met het verstrekken van advies over verbouwingsfinanciering. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze adviseurs en ontdek de mogelijkheden om jouw verbouwingsplannen te realiseren.

Meer weten: maak direct een afspraak of neem contact op

Lees ook

Lees op onze nieuwspagina meer over actuele onderwerpen.