Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Kan ik mijn bonus gebruiken voor mijn hypotheekaanvraag?

Als je naast je reguliere salaris ook een extra beloning of bonus ontvangt, bestaat de mogelijkheid dat je deze bonus kunt benutten bij je hypotheekaanvraag. Dit kan je in staat stellen om een groter hypotheekbedrag te verkrijgen.

Onder welke voorwaarden kan ik mijn bonus meenemen in mijn hypotheekaanvraag?

Indien jouw werkzaamheden in verband staan met het verkopen van producten en/of diensten, is de kans groot dat een deel van je inkomsten variabel is. Dit betekent dat je inkomen niet vaststaat, maar afhankelijk is van je prestaties, waarvoor je bonussen of beloningen ontvangt. Vaak betreft dit een deel van de gegenereerde omzet, wat resulteert in een salaris met provisie. Je kunt deze inkomsten in je hypotheekaanvraag opnemen als je aan de volgende voorwaarden voldoet, wat je de mogelijkheid biedt om meer te lenen:

1.       De bonus is geen eenmalige gebeurtenis, maar een regelmatig voorkomend element.

2.       Het sluit aan bij de aard van je functie.

3.       De bonus is gebaseerd op jouw individuele prestaties en is niet afhankelijk van de prestaties en resultaten van het bedrijf.

 

Hoe kan ik aantonen dat ik inkomsten uit bonusontvang?

Banken vereisen uiteraard bewijs dat je consistent  een bonus ontvangt. Dit bewijs kan worden geleverd aan de hand van de volgende documenten, hoewel de specifieke vereisten per bank kunnen verschillen:

1.       Salarisstroken.

2.       Jaaropgaven.

3.       Een werkgeversverklaring waarop de bonus duidelijk wordt vermeld.

4.       Een verklaring van je werkgever waarin wordt bevestigd dat je bonus ontvangt op basis van je individuele prestaties en dat deze niet afhankelijk is van de bedrijfsprestaties en resultaten.

Neem contact op met All for Finance om een afspraak te maken met een van onze hypotheekadviseurs. Samen kunnen we jouw mogelijkheden bespreken en de beste hypotheekoplossing vinden die past bij jouw persoonlijke omstandigheden, inclusief jouw bonus.

Meer weten: maak direct een afspraak of neem contact op

Lees ook

Lees op onze nieuwspagina meer over actuele onderwerpen.