Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Relatiebreuk of scheiding? Een mediator inschakelen kan verstandig zijn.

Het inschakelen van een mediator bij het uit elkaar gaan wanneer je een koopwoning hebt, kan om verschillende redenen verstandig zijn. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom mensen mediators betrekken bij echtscheidingen met een koopwoning:

1.       Verminder conflicten: Scheidingen kunnen emotioneel en stressvol zijn, vooral als er gedeelde bezittingen zoals een koopwoning in het spel zijn. Een mediator kan helpen bij het verminderen van conflicten tussen jou en je partner door een neutrale en bemiddelende rol te spelen. Dit kan leiden tot meer constructieve communicatie en een vlotter scheidingsproces.

2.       Eigendomsverdeling: Een van de belangrijkste kwesties bij een scheiding met een koopwoning is de verdeling van het onroerend goed. Een mediator kan je helpen bij het onderhandelen over de eigendomsverdeling, het bepalen van de waarde van het huis en het vaststellen van de financiële regelingen. Dit kan helpen voorkomen dat de zaak voor de rechtbank moet worden beslist.

3.       Kinderen: Als er kinderen bij betrokken zijn, kan een mediator ook helpen bij het vaststellen van co-ouderschapsregelingen en het oplossen van conflicten met betrekking tot de huisvesting van de kinderen. Het welzijn van de kinderen staat voorop, en een mediator kan helpen om tot overeenstemming te komen die in het belang van de kinderen is.

4.       Financiële kwesties: Een mediator kan je helpen bij het regelen van financiële kwesties, zoals de verdeling van hypotheekschulden, de afspraken over hypotheekbetalingen en de verdeling van andere gezamenlijke financiële verplichtingen. Dit kan belangrijk zijn om financiële stabiliteit te behouden na de scheiding.

5.       Efficiëntie en kostenbesparing: Mediation kan vaak sneller en kosten effectiever zijn dan een juridische strijd in de rechtbank. Het vermijden van gerechtelijke procedures kan zowel tijd als geld besparen.

6.       Maatwerkoplossingen: Mediation biedt de flexibiliteit om op maat gemaakte oplossingen te vinden die passen bij de specifieke behoeften en omstandigheden van jou en je partner. Dit in tegenstelling tot een gerechtelijke procedure, waarbij de uitkomst door de rechter wordt bepaald.

Het is belangrijk op te merken dat een mediator een getrainde professional is die geen juridisch advies geeft, maar helpt bij het vergemakkelijken van gesprekken en het vinden van gemeenschappelijke grond tussen jou en je ex-partner. Het kan nog steeds raadzaam zijn om juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je goed begrijpt wat er juridisch mogelijk is en om je belangen te beschermen tijdens het scheidingsproces. Overleg met een mediator en een advocaat kan een goede combinatie zijn om een soepele en eerlijke scheiding te bereiken.

Meer weten: maak direct een afspraak of neem contact op

Lees ook

Lees op onze nieuwspagina meer over actuele onderwerpen.