Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Wat is het eigen risico bij een schadeverzekering ?

Bij een schadeverzekering is het eigen risico het bedrag dat je zelf moet betalen bij een schadeclaim voordat de verzekering de rest van de kosten dekt. Het eigen risico is een manier om verzekerden medeverantwoordelijk te maken voor kleine schades en om de premies betaalbaar te houden.

Het eigen risico kan variëren afhankelijk van het type verzekering en de polisvoorwaarden. Het wordt meestal uitgedrukt als een vast bedrag, bijvoorbeeld €250 of €500, maar het kan ook een percentage zijn van het verzekerde bedrag.

Bijvoorbeeld, bij een autoverzekering kan het eigen risico van toepassing zijn wanneer je schade hebt aan jouw voertuig. Als het eigen risico bijvoorbeeld €250 is en de schadekosten €1.000 bedragen, moet je eerst €250 zelf betalen en de verzekering zal de resterende €750 dekken. Als de schadekosten lager zijn dan het eigen risico, moet je de volledige schade zelf betalen.

Het eigen risico heeft invloed op de premie van de verzekering. Over het algemeen geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Door een hoger eigen risico te accepteren, kun je mogelijk besparen op de premiekosten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met jouw financiële situatie en het risico dat je bereid bent te dragen bij een schadegeval.

Bij All for Finance kunnen onze verzekeringsadviseurs je meer informatie geven over het eigen risico bij verschillende schadeverzekeringen. We helpen je graag bij het begrijpen van de voorwaarden en het vinden van de juiste balans tussen eigen risico en premiekosten, zodat je de juiste dekking hebt die past bij jouw behoeften en budget. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en begeleiding.

Meer weten: maak direct een afspraak of neem contact op

Lees ook

Lees op onze nieuwspagina meer over actuele onderwerpen.