Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Wat is pensioen en waarom is het belangrijk?

Pensioen is een cruciaal onderdeel van jouw financiële toekomst en het biedt de mogelijkheid om te genieten van een comfortabel en zorgeloos leven na het stoppen met werken. Bij All for Finance begrijpen we het belang van pensioenplanning en bieden we de expertise en ondersteuning om jouw pensioendoelen te realiseren.

Hier is waarom pensioen zo belangrijk is:

1.       Financiële zekerheid: Pensioen biedt jou financiële zekerheid voor de periode na jouw werkzame leven. Het stelt je in staat om te blijven genieten van een stabiel inkomen, zelfs wanneer je niet langer actief werkt. Met de juiste pensioenplanning kun je ervoor zorgen dat je voldoende middelen hebt om jouw levensstandaard te handhaven en jouw gewenste levensstijl voort te zetten.

2.       Levenskwaliteit: Het hebben van voldoende pensioeninkomen stelt je in staat om te genieten van de levenskwaliteit waar je van droomt. Je kunt reizen, hobby’s nastreven, tijd doorbrengen met dierbaren en nieuwe ervaringen opdoen zonder je zorgen te hoeven maken over financiële beperkingen. Pensioen geeft je de vrijheid om jouw leven te leiden op jouw eigen voorwaarden.

3.       Onafhankelijkheid: Pensioen biedt de mogelijkheid om financieel onafhankelijk te zijn en niet afhankelijk te zijn van anderen of sociale voorzieningen. Je hebt de vrijheid om jouw eigen keuzes te maken en te kunnen voorzien in jouw eigen behoeften, zonder dat je op anderen hoeft te vertrouwen voor financiële ondersteuning.

4.       Tijdige planning: Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het plannen van jouw pensioen. Hoe eerder je begint, hoe meer tijd je hebt om jouw vermogen op te bouwen en te profiteren van rente-op-rente effecten. Door te investeren in pensioenopbouw en het benutten van belastingvoordelen, kun je de groei van jouw pensioenkapitaal maximaliseren.

5.       Aanvulling op sociale voorzieningen: Pensioen vormt een aanvulling op de sociale voorzieningen die je mogelijk ontvangt, zoals de AOW-uitkering. Met pensioenopbouw kun je jouw inkomen aanvullen en zorgen voor een stabiele financiële basis, zelfs als de sociale voorzieningen mogelijk beperkt zijn.

Bij All for Finance begrijpen we de complexiteit van pensioenplanning en de vele mogelijkheden die er zijn om jouw pensioendoelen te bereiken.

Onze adviseurs helpen je bij het opstellen van een gepersonaliseerd pensioenplan dat past bij jouw individuele situatie en wensen. Hierin stellen we als eerst vast hoe je situatie er nu uit ziet op pensioendatum met de huidige (pensioen)voorzieningen. Vervolgens bepaal je samen met je adviseur welk inkomen je zou willen hebben op pensioendatum en berekenen welk kapitaal er op pensioendatum nodig is om je wens te kunnen realiseren.

Daarna ga je samen met je adviseur bepalen hoe je het vermogen gaat opbouwen (denk aan beleggen vs sparen en fiscaal gunstig sparen in box 1 of juist box 3 sparen/ beleggen).

Jaarlijks heb je samen met je adviseur een contact moment om de investeringen te monitoren en vast te stellen of de doelen worden gehaald of dienen te worden bijgesteld.

Op deze manier proberen we er voor te zorgen dat je het maximale uit jouw pensioen haalt en kunt genieten van een zorgeloze toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een welverdiend pensioen.

 

Meer weten: maak direct een afspraak of neem contact op

Lees ook

Lees op onze nieuwspagina meer over actuele onderwerpen.