Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aansprakelijkheid en Recht

Aansprakelijkheid en recht

 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering [AVB]

Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid van een bedrijf voor schade aan derden, zoals klanten, leveranciers of bezoekers, als gevolg van de bedrijfsactiviteiten. Het kan schade door bijvoorbeeld letsel, materiële schade of financiële verliezen dekken.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering [BAV]

Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid van professionals, zoals advocaten, accountants, consultants, architecten of medici, voor fouten of nalatigheden in de uitoefening van hun beroep. Het kan schade als gevolg van verkeerd advies, professionele fouten, of contractbreuk dekken.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering [BAV]

Deze verzekering dekt de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders en leidinggevenden van een bedrijf voor handelen of nalaten in de uitoefening van hun functie. Het kan schade als gevolg van vermeend wanbestuur, onjuiste beslissingen, of schending van wetten en voorschriften dekken.

Bedrijfsrechtsbijstandsverzekering

Deze verzekering dekt juridische kosten en bijstand bij geschillen voor een bedrijf. Het kan bijvoorbeeld juridische kosten voor rechtszaken, contractgeschillen, arbeidsgeschillen, of intellectueel eigendomsgeschillen dekken.

Milieuaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid van een bedrijf voor schade aan het milieu, zoals verontreiniging van bodem, water of lucht. Het kan de kosten van sanering, opruiming en herstel van milieuschade dekken.

Productaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid van een bedrijf voor schade veroorzaakt door producten die het heeft geproduceerd, geïmporteerd of gedistribueerd. Het kan schade door productiefouten, ontwerpfouten, waarschuwingsfouten, of gebrekkige producten dekken.

WEGAM – WEGAS

Krijgt uw werknemer een ongeval? Dan kunt u als werkgever met aanzienlijke kosten te maken krijgen. Een ongeval kan op het werk gebeuren, tijdens thuiswerken, op locatie, maar ook in het verkeer of bij andere activiteiten, zoals het volgen van een cursus of een bedrijfsuitje. Bij een forse letselschade kan zelfs het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar komen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) of een motorrijtuigenverzekering biedt hiervoor niet altijd voldoende dekking. Voor werkgevers die zich goed willen verzekeren tegen het risico van schade die zijn werknemers kunnen lijden zijn er verschillende opties. Een WEGAM verzekering dekt alleen het aansprakelijkheidsrisico voor bestuurders van motorrijtuigen. De WEGAS verzekering kent een veel uitgebreidere dekking en is daarom meestal de beste keuze.

Tips en tricks

Een aansprakelijkheidsverzekering is verplicht bij het aangaan van een opdracht

Veel opdrachtgevers stellen een aansprakelijkheidsverzekering verplicht bij het aangaan van een nieuwe opdracht. Wees dit voor en zet dit op je todo lijst als je een bedrijf wilt gaan starten.

Denk aan: Cyber criminaliteit

Cyber criminaliteit komt steeds vaker voor en ook kleinere bedrijven krijgen hier steeds meer last van. Vraag bij onze specialist een gratis Cyber Scan aan en ontdek hoe veilig jouw data is.

FAQ

Veelgestelde vragen

Intro tekst

Heb ik een bedrijfs en/of beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Werk je in de bouw, run je een webshop, ben je consultant, of heb je een opdracht als interim manager? Er zijn diverse risico’s waar je rekening mee moet houden. Als je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, dek je als timmerman, installateur of bijvoorbeeld paramedicus, het risico af als je aansprakelijk wordt gesteld voor materiële en letselschade. Als je de aansprakelijkheid wilt verzekeren voor het geval je als bijvoorbeeld consultant, juridisch adviseur of interim manager fouten maakt vanuit je opdracht en je opdrachtgever vermogensschade oploopt, is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar.

Raden jullie een zakelijke rechtsbijstandverzekering aan?

Een zakelijk juridisch conflict komt vaker voor dan je denkt. Betaalt je afnemer zijn facturen niet? Heb je een juridisch probleem met een werknemer of met de gemeente? Dan is een bedrijfsrechtsbijstandsverzekering een goede keuze.

Neem contact met ons op

voor een vrijbljivend kennismakingsgesprek

Onze specialisten staan voor u klaar. Een kennismaking kan bij ons op kantoor maar een belafspraak of videocall behoren ook tot de mogelijkheden.