Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verhuurhypotheek

Ben je van plan om een woning te kopen om deze te verhuren of heb je een woning die je wilt gaan verhuren?

Dan is een verhuur hypotheek wellicht iets voor jou. Met deze speciale hypotheekvorm kun je als particulier een woning kopen en deze verhuren, zonder dat je een commerciële verhuurder hoeft te zijn.

Een  verhuur hypotheek voor particulieren biedt diverse voordelen, zoals een hogere loan-to-value ratio dan bij een vastgoedhypotheek en speciale voorwaarden voor verhuurders. Ook zijn de rentetarieven vaak aantrekkelijker en zijn er mogelijkheden om de huurinkomsten mee te nemen in de berekening van de maximale hypotheek.

Uiteraard zijn er ook specifieke eisen waaraan je als verhuurder moet voldoen om in aanmerking te komen voor een verhuur hypotheek. Onze adviseurs kunnen je hierover uitgebreid informeren en je helpen om de juiste keuze te maken.

Dus ben jij van plan om een woning te kopen voor verhuur en wil je weten of een verhuur hypotheek iets voor jou is? Neem dan contact met ons op en laat je adviseren door onze specialisten.

Tips en tricks

Wist je dat je géén recht hebt op hypotheekrenteaftrek bij een verhuurhypotheek?

Je mag de hypotheekrente alleen aftrekken als jezelf in de woning woont. Wanneer je een woning verhuurt, heb je géén recht op hypotheekrenteaftrek. Dit betekent dus dat je bruto maandlasten gelijk zijn aan je netto maandlasten. Onze adviseurs kunnen precies aangeven wat deze maandlasten in jouw situatie zijn.

Bespreek altijd eerst je casus met ons vóórdat je een taxatie uitzet.

Iedere hypotheekverstrekker stelt eigen eisen aan wie er mag taxeren. Bespreek daarom eerst met ons bij wie je de hypotheek graag wilt afsluiten en kies pas daarna voor een taxateur.

Veelgestelde vragen

en antwoorden

Welke aflossingsvormen zijn er bij een verhuurhypotheek?

Afhankelijk van de geldverstrekker kun je annuïtair of lineair aflossen. Welke vorm het meest aantrekkelijk is kunnen wij voor jouw situatie doorrekenen.

Is het mogelijk om mijn eigenwoning hypotheek om te zetten naar een verhuurhypotheek?

Het is in veel gevallen mogelijk om een eigenwoning hypotheek om te zetten naar een verhuurhypotheek, maar natuurlijk afhankelijk of dit kan bij dezelfde geldverstrekker. Er is een kans dat het nodig is om de hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker.

Meer weten?

Neem contact op met een adviseur

Onze specialisten staan je graag te woord in een persoonlijke kennismaking.