Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aansprakelijkheid en Recht

Aansprakelijkheid en Recht

Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren [AVP]

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (kortweg AVP) dekt de aansprakelijkheid van jou en je mede-verzekerden voor schade aan personen (letselschade). En ook aan andermans spullen (materiële schade).

Rechtsbijstandsverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je wordt ontslagen omdat het bedrijf waar je werkt gaat reorganiseren. Of als je er niet uitkomt met de tegenpartij bij een ongeluk in het verkeer. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat jouw rechten en plichten zijn. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten van deze rechtsbijstand.

Tips en tricks

Wist je dat de gemiddelde kosten voor een advocaat €250,- per uur zijn?

Hiervoor kunt u ook een jaar lang verzekerd zijn van professionele rechtsbijstand via een rechtsbijstandsverzekering. Denk aan zaken die kunnen ontstaan in het verkeer, issues met buren en de gemeente of uw werkgever. Een geruststellende gedachte dat de rechtshulpverleners van de met ons samenwerkende verzekeraars dan altijd voor u klaar staan.

Uiteraard biedt je aansprakelijkheidsverzekering dekking voor schade toegebracht bij of aan anderen

Maar een aansprakelijkheidsverzekering keert altijd op basis van dagwaarde uit. Voor de benadeelde een serieuze overweging om het bijvoorbeeld op de eigen inboedelverzekering te claimen die uitgaat van de nieuwwaarde.

FAQ

Veelgestelde vragen

Intro tekst

Wat vergoedt mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Materiële schade en letselschade is verzekerd bij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Ook bijvoorbeeld schade die ontstaat als dat vanaf het eigen woonhuis wordt toegebracht. Maar er zijn uitzonderingen; Zo is bijvoorbeeld schade met een motorrijtuig uitgesloten op de AVP. En tussen je aansprakelijk (verantwoordelijk) voelen en de vergoeding voor bijvoorbeeld de schade die u of de kinderen aan spullen van een ander hebben toegebracht, zit een verschil. Aansprakelijkheid is namelijk in de wet vastgelegd. Stelt uw verzekeraar vast dat u niet aansprakelijk bent, dan keren ze ook niet uit. De verzekeraar helpt wel met de afhandeling van de schade en overlegt met de tegenpartij. Wel zo’n geruststellende gedachte.

Raden jullie een rechtsbijstandverzekering aan?

Het aantal ontslagzaken, maar ook conflicten na verhuizing, bij aankoop van een woning, zijn de laatste jaren flink gestegen. Reden temeer om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten.

Neem nu contact met ons op

Onze specialisten staan je graag te woord in een persoonlijke kennismaking.