Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Senioren-/overwaarde hypotheek

Alles over een senioren- & overwaarde hypotheek

Veel mensen die vlak voor hun pensioen zitten, of reeds met pensioen zijn, twijfelen of het nog wel mogelijk is om een hypotheek te krijgen. Deze zorgen zijn niet nodig. Ondanks een hogere leeftijd en een pensioeninkomen, zijn er nog veel mogelijkheden.

Het blijft ‘gewoon’ mogelijk om een woning te kopen, een extra bedrag te financieren voor onderhoud van de woning of een eventuele verbouwing. Sterker nog, er zijn juist extra mogelijkheden om een woning levensloopbestendig te maken, zorg in te kopen of een extra financiering aan te vragen om het maandelijks inkomen aan te vullen zodat er meer bestedingsruimte is.

Klinkt dit bekend en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom eens langs bij ons op kantoor of plan een videocall in om het met een van onze experts jouw mogelijkheden te bespreken.

Overwaarde hypotheek

Je hebt de mogelijkheid om een deel van de overwaarde op te nemen als je ouder dan 62 jaar bent of als je huis meer waard is dan de hypotheek. Dit bedrag kun je vervolgens gebruiken om je huis te verbouwen, je (klein)kinderen financieel te steunen of om persoonlijk te benutten als pensioenaanvulling.

Met de overwaarde hypotheek neem je een deel van de overwaarde op. Dat kan in 1 keer of gedeeltelijk per maand als aanvulling op je pensioen. De rente die je betaalt wordt opgeteld bij je hypotheekschuld, dus je maandlasten blijven hetzelfde.

Voordelen op een rij

Er zijn verschillende voordelen aan een overwaarde hypotheek, namelijk:

  • Je hoeft je huis niet te verkopen om de overwaarde te benutten;
  • Je bepaalt zelf waaraan je het geld uitgeeft;
  • Met de garantie bij marktwaarde ben je beschermd tegen een restschuld na verkoop van de woning;
  • De maandlasten van de Overwaarde Hypotheek worden bij je hypotheekschuld opgeteld, dus je maandlasten gaan niet omhoog;
  • Je huis blijft jouw eigendom.

Het is goed om te weten dat niet elke bank dit product aanbiedt. De experts van All for Finance weten precies bij welke partij je terechtkunt. Weten wat voor jou van toepassing is? Wees welkom op ons kantoor of plan gemakkelijk een videocall in om alle mogelijkheden te bespreken.

Tips en tricks

Wist je dat je de overwaarde op je hypotheek ook (deels) kans verzilveren voor een schenking.

Je kunt je overwaarde verzilveren voor een belastingvrije schenking aan je kinderen. Om je kind op weg te helpen als starter op de woningmarkt of bijvoorbeeld om een studieschuld af te lossen.

Lees in dit artikel meer over je overwaarde verzilveren.

Tot welke leeftijd kan ik een hypotheek krijgen?

Er zit geen maximale leeftijd aan een hypotheek. Natuurlijk zitten hier wel kanttekeningen aan.

Lees hier meer over in dit artikel.

Veelgestelde vragen

en antwoorden

Heb je recht op hyotheekrenteaftrek bij een seniorenhypotheek?

Of je recht hebt op hypotheekrenteaftrek bij een seniorenhypotheek hangt af van het type hypotheekvorm waar je voor kiest en de periode waarin je al je hypotheekrenteaftrek hebt gehad.

Kan ik zelf mijn seniorenhypotheek berekenen?

Het berekenen van jouw maximale seniorenhypotheek is maatwerk en zit vrij ingewikkeld in elkaar. Daarom nodigen wij je van harte uit voor een persoonlijk gesprek zodat wij een advies kunnen geven op basis van jou persoonlijke situatie en wensen.

Meer weten?

Neem contact op met een adviseur

Onze specialisten staan je graag te woord in een persoonlijke kennismaking.